מתכונים מסדנת ממלוחים

מתכונים מסדנת ממלוחים

  • מוקפצים – איטריות אורז וירקות
  • עוגיות מלוחות למרק
  • לביבות תירס
  • בילקאלך

מוקפצים – איטריות אורז וירקות

300 גר’ איטריות אורז  –   להשרות במים (מהברז) למשך כחצי שעה ולסנן
2-3 שיני שום
2 בצלים
2 גזרים
2 קישואים
1 פלפל אדום
1/4 קלח כרוב
חופן נבטים
לחתוך את כל הירקות לרצועות דקות / “גפרורים”  ולהניח כל סוג בנפרד
1/2 כוס מרק בטעם עוף
6 כפות רוטב סויה
3 כפות סוכר
3 כפות חומץ
מעט ג’ינג’ר מגורד

  • לערבב את כל מרכיבי הרוטב
  • מעט שמן קנולה,  לחמם את הווק ולהוסיף מעט שמן
  • להתחיל להכניס את ‘גפרורי’ הירקות ו”להקפיץ” אותם לבישול קל לפי הסדר:
  • בצל, שום, גזר, פלפל, קישוא, כרוב ונבטים.
  • להוסיף את הרוטב ולערבב קלות.
  • להוסיף את איטריות האורז ולערבב

עוגיות מלוחות למרק  

2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1 ביצה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים רגילים
1-2 כפיות כמון
1-2 כפיות מלח

1. לערבב את כל החומרים בקערה

2. ליצור בידיים כדורים קטנטנים (בגודל של גולות)

3. להניח בתבנית אפייה על נייר אפייה

4. לאפות בחום בינוני-גבוה עד להשחמה קלה

לביבות תירס

2 ביצים
2 כפות מיונז
1 קופסת שימורים של תירס (רק התירס בלי הנוזלים)
6 כפות פירורי לחם
 לערבב בקערה

לחמם מחבת ולהוסיף שמן לטיגון. להניח כף אחר כף מהתערובת במחבת, לטגן משני הצדדים

אחרי בדיקה ומחקר של הילדים המשתתפים בסדנה התגלה:
1. לא מרגישים את הטעם של המיונז
2. הטעם לא דומה לשניצל תירס של טבעול
3. זה טעים גם בביס השני

בילקלך

4-5 תפוחי אדמה

1 בצל חתוך מטוגן

2 ביצים

1 כף קמח

מלח

פלפל שחור
למעוך את תפוחי האדמהלערבב את כל החומרים

ליצור כדורים קטנים (בגודל כדור פינג-פונג)

* אפשר ליצור בעזרת האצבע במרכז הכדור חור, למלא בבצל מטוגן ולכסות את החור

1 ביצה
לטרוף ביצה בקערה, לטבול כל כדור בביצה,

להניח בתבנית מצופה בנייר אפייה ולאפות עד שמזהיב

 

גלגלגלגל

 

To Top